Stockholm Fashion Week’s första dag – Dr Denims visning

Först publicerat 31 januari 2011. Rättelse: Det var Mercedes Fashion Week och inte Stockholm Fashion Week.

Stockholm Fashion Week’s första dag – Dr Denims visning av höst- & vinterkollektion 2011 på Berns

I stora salen på Berns stod vita stolar uppradade på ömse sidor om catwalken. Successivt fylldes platserna på och på angivet klockslag började visningen. Naturligtvis samarbetade inte min kamera lika bra.

Till de snabba rytmen av Kristoffer Ragnstam instrumentala musik visades plaggen upp på rundor över golvet. Dr Denims färgskala var mycket samstämda mot de i majoritet blonda och ljushylta modellerna. Den enda etniskt sydamerikanske modellen hade istället blivit iklädd dovt jordnära färger.

Inspirationen på damsidan var ett lekfullt, somrigt sent 1960-tal där de ljusa hudnyanserna blandades upp med milda crèmetoner. Tunna trikåkvaliteter varvades med lätt chiffong och grovt stickade långa halsdukar. Ballongsiluetten på överdelarna balanserades upp med jeansleggings och strumpbyxor i olika toner. Accentfärgen framför allt var en mjuk korall som bars i enstaka plagg, halsdukar, mössor och stövlar. Den andra starkare färgen var en mjuk himmelsblå, inte olik den klassiska färgen på bomullschambray.

Herrsidan håller kvar vid det militära. Jackor i mörkare oliv och rost med klassiska uniformsdetaljer som bälgfickor med formade ficklock. Kortare gråa rockar i swaggermodell visades också tillsammans med slimmade byxor. En neutral, ljus palett som blandades upp med de dovare färgerna. Det visades även en hel del skjortor.

Anja De Tobons make-up på modellerna kändes ungdomlig, sommarsval och fräsch. Erika Svedjeviks hår bestod i blonda, korta pojkfrisyrer förutom sydamerikanens axellånga, mörka hårsvall.

Vip-gästerna fick med sig en snygg goodie bag som bland annat innehöll en skiva med 2011 års vår- och sommarkollektion i modebilder och som produktbilder. Kassen är onekligen snygg nog att använda till vardags.

Petit Fashion har också skrivit om visningen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,



Lämna en kommentar