Bröllop under Medeltidsveckan.

Idag är det många som väljer ett temabröllop. Så gjorde även detta par när de bestämde sig för att viga sig i en av kyrkoruinerna i Visby under Medeltidsveckan. Är bruden dessutom havande blir det att tänka finurligt om hon vill kunna använda klänningen nästa år som vanligt medeltidsplagg.
Jag utgick från 1100-talet men även ifrån Sagan om Ringenfilmerna, eftersom mycket är influerat från samma tidsepok.

Kunden själv ville ha en klänning påminnande om Arwens olika klänningar, med klockformade ärmar och smala underklänningsärmar. De medeltida kvinnoplaggen bars nämligen i lager, med en undersärk och en överklänning.

Utifrån kundens personlighet och faktumet att det var en brudklänning, valde jag att ge henne ett fyrkantigt decolletage där brösten lyfts precis så mycket att det bildas en fin rundning. Sedan behövdes det en lösning på hur man både skulle kunna använda klänningen som höggravid och efter förlossingen. Jag gjorde helt enkelt ett djupt motveck som spändes fast under livstycket när det var knäppt mitt fram. På så sätt fick både magen plats och när extra tyget inte längr behövdes så hänger det i två djupa veck. Fållen är även längre framtill för att det skall vara en jämn linje när magen fyller upp tyget. Materialet är ett krämfärgat bomull-polyester med livet uppstadgat av kraftig bomullskanvas. Livet har hysk- och hakknäppning.

Överklänningen har snörning i ryggen, bandkantning i silver på halsringning, under byst och över sömmen på överarmarna. Ärmarna som har ett ljusare blått foder är öppna framtill för att underlätta när man skall arbeta med händerna. Kjolen är öppen mitt fram för att tillåta magen att puta ut.

Fotona är tagna av Alexander Hegedüs.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s