Avslutningsbaler och deras klänningar.

Det finns många avslutningar som kräver sina klänningar. Här är exempel på två sådana som jag har sytt upp på beställning.

Denna klänning sydde jag under tiden som jag gick på Stockholms Tillskärarakademis basår. Materialet är chiffong i två nyanser, ett jaquardvävt äppelgrönt bomull-polyestertyg med blommönster samt foder. Den är sydd på en stomme med draperad byst, volangdekoration i ryggen och assymetriskt taggig fåll. Ryggen har även snörning som stängningsfunktion.

Den här klänningen är även den sydd under basåret. Baserad på en klänning som Beyoncé bar på Golden Globe, dock utan drapering på ena axeln och med två axelband istället för en assymmetrisk skärning. Materialet är en viscos-polyesterblandning med liten mängd elastan i samt foder. En klassisk 1930-tals modell helt enkelt, med sjöjungfru fåll och draperat decolletage.

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/balkl%E4nning&#8221; rel=”tag”>balklänning</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/kl%E4nningsmodeller&#8221; rel=”tag”>klänningsmodeller</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/mode&#8221; rel=”tag”>mode</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/skr%E4ddat&#8221; rel=”tag”>skräddat</a>

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s